Lillehammer Kunstmuseum

Lillehammer Kunstmuseum

Lillehammer Kunstmuseum er Innlandets eneste kunstmuseum. Museet utmerker seg med sin regionale forankring, nasjonale relevans og internasjonale profil.

Samlingen består av rundt 1500 kunstverk som fra ulike perspektiver forteller Norges kunsthistorie fra 1800-tallet til i dag. Museet viser flere spesialutstillinger per år, både med historisk kunst og samtidskunst.

Blikkåpnere 22/23

Vi har spurt Blikkåperne: Hvorfor åpne blikket?

Portrett av: Helle Tofthagen

Helle Tofthagen

Å åpne blikket ditt for kunst kan berike livet ditt på mange måter. Kunst kan inspirere deg, utvide horisontene dine og gi deg nye perspektiver på verden. Det kan også hjelpe deg med å utvikle kreativiteten din og gi deg en dypere forståelse av deg selv og samfunnet du lever i.

Portrett av: Joachim Berntsen

Joachim Berntsen

Å åpne blikket er veldig befriende, du burde prøve!

Portrett av: Milica Lazarevic

Milica Lazarevic

For å skape engasjement rundt kunsten på Lillehammer. For å skape et inkluderende kunstmiljø blant tenåringene på Lillehammer. For å skape interesse rundt kunstmiljøet på Lillehammer. Få betalt for å bruke den mest kreative delen av deg.

Portrett av: Hedda Hagen

Hedda Hagen

Det er kunst og kunstnere overalt, hver dag. Laget av mannen i gata og på gata. Kunst på vei til skolen, i skolen og utenfor. Løft blikket, åpne blikket, les mellom linjene. Verden blir fargerik, eller grå om du vil. Øyet som ser. Skulle gjerne lånt deg mine :)

Portrett av: Kajsa Breivik

Kajsa Breivik

Vi Blikkåpnere er her for å skape engasjement blant nye unge kunstinteresserte. Det er for at de skal få et nytt og vidt syn på kunst uten at det skal være kjedelig.

Portrett av: Rikke Aaring

Rikke Aaring

Fordi vi går glipp av alle de små detaljene når vi bare ser ned i en skjerm. Det er kunst i alt.